ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Посланикът на Палестина се срещна с митрополит Серафим

28 март 2015 14:07, Неврокопска митрополия
Посланикът на Палестина се срещна с митрополит Серафим

Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим се срещна с извънредния и пълномощен посланик на държавата Палестина в Република България и доайен на дипломатическия корпус - Негово Превъзходителство д-р Ахмед ал Мадбух. Срещата се състоя на 26 март в митрополитския дом в Благоевград и бе организирана от Посолството на Държавата Палестина. Поводът за гостуването на Н.ПР. д-р Ахмед ал Мадбух в Благоевград бе откриване на фотоекспозиция „Палестина-Светата Земя”, посветена на палестинската култура, в централното фоайе на сградата на община Благоевград с подкрепата на община Благоевград.

Негово Превъзходителство изрази своето задоволство от срещата, като важен и значим духовен знак за приятелство и взаимна подкрепа на двата народа и изказа своята признателност към Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим за неизменните му усилия като духовен водач да напътства своите верни по пътя на свободния и спокоен живот, по Божите закони, съхранявайки паметта и традициите на своя народ. От своя страна митрополит Серафим, като представител на Св. Синод на БПЦ потвърди желанието на Православната църква за запазването на мира и регулирането на всяко етническо и междурелигиозно напрежение.

Посещението на Н. Пр. д-р Ахмед ал Мадбух в Благоевград вкючи срещи с областния управител г-н Бисер Михайлов и д-р Атанас Камбитов, кмет на община Благоевград, също така лекция пред академичната общност на ЮЗУ „Неофит Рилски”, посещение на Регионалния исторически музей и църквата „Въведение Богородично” в старинния квартал „Вароша”.

 

 

Снимки

Посланикът на Палестина се срещна с митрополит СерафимПосланикът на Палестина се срещна с митрополит СерафимПосланикът на Палестина се срещна с митрополит СерафимПосланикът на Палестина се срещна с митрополит СерафимПосланикът на Палестина се срещна с митрополит СерафимПосланикът на Палестина се срещна с митрополит СерафимПосланикът на Палестина се срещна с митрополит Серафим
« предишна новинаследваща новина »