ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ПОЛАГАНЕ НА ОСНОВЕН КАМЪК ЗА НОВ МАНАСТИРСКИ ХРАМ

30 март 2015 15:02, Русенска митрополия
ПОЛАГАНЕ НА ОСНОВЕН КАМЪК ЗА НОВ МАНАСТИРСКИ ХРАМ

На 29 март 2015 г., петата неделя на Великия пост - Преп. Мария Египетска, Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум отслужи св. Литургия в Копривецкия девически манастир "Св. Петка". В съслужение на архиерея бяха: архим. Серафим, служащ в гр. Попово, архим. Емилиян, свещ. Серафим Великов, ефимерий при манастира, и дякон Валери Василев.

В началото на литургията владиката пострига за четец на БПЦ един от редовните посетители и помощници в светата обител - Мартин.

След богослужението митрополит Наум извърши последованието по полагането на основен камък за построяването на нов манастирски храм, посветен на св. Петка.

Снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

ПОЛАГАНЕ НА ОСНОВЕН КАМЪК ЗА НОВ МАНАСТИРСКИ ХРАМПОЛАГАНЕ НА ОСНОВЕН КАМЪК ЗА НОВ МАНАСТИРСКИ ХРАМПОЛАГАНЕ НА ОСНОВЕН КАМЪК ЗА НОВ МАНАСТИРСКИ ХРАМПОЛАГАНЕ НА ОСНОВЕН КАМЪК ЗА НОВ МАНАСТИРСКИ ХРАМПОЛАГАНЕ НА ОСНОВЕН КАМЪК ЗА НОВ МАНАСТИРСКИ ХРАМПОЛАГАНЕ НА ОСНОВЕН КАМЪК ЗА НОВ МАНАСТИРСКИ ХРАМПОЛАГАНЕ НА ОСНОВЕН КАМЪК ЗА НОВ МАНАСТИРСКИ ХРАМПОЛАГАНЕ НА ОСНОВЕН КАМЪК ЗА НОВ МАНАСТИРСКИ ХРАМПОЛАГАНЕ НА ОСНОВЕН КАМЪК ЗА НОВ МАНАСТИРСКИ ХРАМПОЛАГАНЕ НА ОСНОВЕН КАМЪК ЗА НОВ МАНАСТИРСКИ ХРАМПОЛАГАНЕ НА ОСНОВЕН КАМЪК ЗА НОВ МАНАСТИРСКИ ХРАМ
« предишна новинаследваща новина »