ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Митрополит Дометиан посети с. Якимово

30 март 2015 18:38, Видинска митрополия
Митрополит Дометиан посети с. Якимово

На 28 март Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, придружаван от Негово Високопреподобие архимандрит Антим - протосингел на Видинска митрополия, посети с. Якимово, Ломска духовна околия.

С благословението на Видинския митрополит Дометиан, йеромонах Йоан – о. Иван от Нови хан - пренесе част от милосърдната си социална дейност.

Посещението на Видинския митрополит бе във връзка с официалното предоставяне на храм „Св. Параскева“ в селото за духовно-богослужебните нужди на приютените от отец Йоан майки с деца, както и да поздрави духовните чеда на отец Иван с настъпването на Великденските празници.

При посещението си в с. Якимово Видинският митрополит Дометиан изказа своята подкрепа и благослови инициативите на благодетелния духовник, като му даде уверение, че в пределите на Видинска епархия дейността му ще намери подобаващо признание от името на БПЦ, в частност Видинска митрополия, и другите институции.

Митрополит Дометиан и придружаващите го духовници бяха топло и радушно посрещнати от отец Иван и неговите духовни чеда, които с особена благодарност изразиха радостта си от духовните грижи, които Видинска света митрополия, в лицето на Видинския митрополит Дометиан и духовенството на епархията, проявяват към нуждаещите се от подкрепа и подпомагане в живота.

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com

Текст и снимки: архимандрит Антим

 

 

« предишна новинаследваща новина »