ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Протосингелът на Видинска митрополия изнесе беседа в гр. Монтана

30 март 2015 18:40, Видинска митрополия
Протосингелът на Видинска митрополия изнесе беседа в гр. Монтана

На 30 март Негово Високопреподобие архимандрит Антим, протосингел на Видинска света митрополия, изнесе беседа пред ученици от Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски”, гр. Монтана.

Темата на беседата, която се превърна в събеседване, бе „Семейството и обществото според християнския мироглед“. Учениците, пленени от вълнуващата среща и лекцията на архимандрит Антим, задаваха въпроси свързани с проблемите и предизвикателствата пред младежта в новото време и с това показаха своята лична ангажираност за достойно и адекватно израстване на младите в духа на християнските ценности, морал и философия.

Във ФСГ "Васил Левски" – Монтана е обособена и създадена клубна форма на вероучение "Вяра и духовност" и учениците се занимават с въпросите на вярата и духовността според православното учение и богословие.

След беседата архимандрит Антим благослови учениците и им пожела лек пост и духовен Великден, както и през предстоящата ваканция да отделят от своето време и да посещават храмовете, да присъстват на богослужение и да се ползват от благодатните дарове на Църквата Христова.

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст и снимки: архимандрит Антим

 

 

« предишна новинаследваща новина »