ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Митрополит Дометиан освети нова техника на пожарната във Видин

31 март 2015 16:27, Видинска митрополия
Митрополит Дометиан освети нова техника на пожарната във Видин

На 31 март Видинската пожарна отбелязва 137 години от своето създаване, което се е случило на 31 март 1878 г.

По този повод от различни оперативни програми пожарната във Видин получи 12 различни вида техника. Както обясни гл. комисар Станислав Генчев, директор на РДПБЗН – Видин: „Днес на видинското гражданство бяха представени 7 от новите автомобили. Те са пожарни, спасителни и транспортни. 80% от техниката на пожарната в областта е сменена. Очаква се и закупуване на нови автомобили, като до края на годината автопаркът на пожарната да бъде напълно сменен”.

В деня на 137-годишнината на Видинската пожарна на централния площад „Бдинци” във Видин се проведе церемония, на която присъстваха представители на ГД”ПБЗН”-МВР, Сектор за извънредни ситуации при МВР на Република Сърбия, Областна администрация – Видин и общините от областта.

Тържествен водосвет за благословение на видинските огнеборци, на новата техника и за безопасна работа бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, в съслужение с Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп и духовници от Видин.

В своето слово митрополит Дометиан пожела Бог да благослови новите придобивки, както и да изпрати Своето небесно благословение над пожарникарите, които достойно и в дух на Евангелско служение са винаги готови да жертват себе си за живота и благото на хората, изпаднали в опасност. Той пожела на пожарникарите по-рядко да им се налага да работят, както и Бог да ограничи природните бедствия за полза на своя народ.

На всички автомобили, коли и помощна техника митрополит Дометиан подари ключодържател за благословение и спомен от събитието по благославяне на техниката.

По-късно Областният щаб за изпълнение на Областен план за защита при бедствия проведе учебен сбор.

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Снимки: Община Видин

 

 

« предишна новинаследваща новина »