ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска служба и свещеническа конференция в гр. Златица

01 април 2015 19:57, Ловчанска митрополия
Архиерейска служба и свещеническа конференция в гр. Златица

Лошото време не попречи на Ловчанския митрополит Гавриил да премине Златишкия проход и да отслужи Преждеосвещена св. Литургия в храм „Св. вмчк Георги Победоносец“, намиращ се в централния за Пирдопска духовна околия град Златица.

В храма бяха всички духовници от околията, част от тях участваха в съслужение с владиката, а останалите пееха на клира.

След службата митрополит Гавриил в своята проповед припомни смисъла и значението на Преждеосвещената св. Литургия и призова вярващите да се стремят да живеят в благочестие и подражание на светиите; така, сякаш всеки ден е техният последен ден на тази земя. После той говори и за подвига на преподобната наша майка Мария Египетска.

По-късно в храма се проведе свещеническа конференция, в която освен бащинските наставления към свещениците, Негово Високопреосвещенство акцентира върху голямата важност от духовно-просветната работа с децата.

 

 

Снимки

Архиерейска служба и свещеническа конференция в гр. ЗлатицаАрхиерейска служба и свещеническа конференция в гр. ЗлатицаАрхиерейска служба и свещеническа конференция в гр. ЗлатицаАрхиерейска служба и свещеническа конференция в гр. ЗлатицаАрхиерейска служба и свещеническа конференция в гр. ЗлатицаАрхиерейска служба и свещеническа конференция в гр. ЗлатицаАрхиерейска служба и свещеническа конференция в гр. Златица
« предишна новинаследваща новина »