ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Начало на строително-реставрационния сезон във Видинска епархия

04 април 2015 17:41, Видинска митрополия
Начало на строително-реставрационния сезон във Видинска епархия

С благословението на Видинския митрополит Дометиан, на Лазаровден след празничната света Литургия протосингелът на Видинска света митрополия - архимандрит Антим, посети храм „Св. Параскева“ в монтанското с. Ерден, за който е отпусната първата субсидия от Дирекция „Вероизповедания“ към Министерския съвет. Сумата е в немалък размер и ще допринесе за още по-голямото благолепие на храма, ползващ се с голяма обич и грижа от страна на енорийското изпълнение.

Протосингелът на епархията направи основен оглед и даде препоръки за изпълнението на строително-реставрационните дейности при храма към отговорните лица. С това се полага началото на дейностите по реставрация и ремонт на храмовете във Видинска епархия, голяма част от които се реализират с подкрепата на Дирекция „Вероизповедания“ към МС.

В новия програмен период на "Програма за развитие на селските райони 2014-2020", Видинска епархия отново ще бъде от активните в кандидатстването и ползването на възможностите по Европейските програми за подобряването и облагородяването на църковните светини като места за духовност и култура на християнското население.

Пълномощник на Видинска митрополия за координирането, изпълнението и контрола по проекти и ремонти на храмовете в епархията е Негово Високопреподобие архимандрит Антим. По силата на притежаваните от него образование и познания в областта на икономическо-стопанските дейности в качеството му на компетентно лице, епархийското ръководство му е възложило това нелеко и отговорно послушание.

Видинска митрополия отправя благодарност към екипа на Дирекция „Вероизповедания“, църковните настоятелства и всички допринасящи за благосъстоянието на светите храмове в епархията.

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст: послушница Боряна Николова
Снимки: Красимир Георгиев

 

 

« предишна новинаследваща новина »