ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

СЪБОЛЕЗНОВАТЕЛНО ПИСМО ПО ПОВОД КОНЧИНАТА НА КНЯЗ КАРДАМ

08 април 2015 14:05, Отдел "Връзки с обществеността"

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит изпрати до НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО СИМЕОН ІІ САКСКОБУРГГОТСКИ съболезнователно писмо по повод кончината на княз Кардам, в което се казва:

"ВАШЕ ВЕЛИЧЕСТВО,

С прискърбие научихме скръбната вест за упокоението в Господа на Вашия син княз Кардам. Пред лицето на това тежко изпитание за Вас и Вашето семейство Ви засвидетелстваме нашето най-искрено съчувствие и молитвена подкрепа.

Ние вярваме в думите на Господа: „Който слуша словото Ми и вярва в Оногова, Който Ме е пратил, има живот вечен, и на съд не дохожда, а е минал от смърт към живот” (Йоан. 5:24). Ето защо, макар и скръбни поради загубата на Вашия първороден син, но в светлината на настъпващото всепобедно Христово Възкресение, вярваме, че и нему Жизнодавецът е приготвил „място светло, място злачно, място прохладно, където няма никаква болка, скръб и въздишка”, а само радост в Господа в очакване на Неговото славно пришествие.

Приемете, Ваше Величество, нашите най-искрени съболезнования към потопеното Ви в скръб семейство!

Бог, Който възкреси Христа от мъртвите и даде надежда на обезнадеждените, да приеме в обятията си новопреставления свой раб Кардам, а нас да помилва. Амин!

НЕОФИТ, патриарх Български и митрополит Софийски

07.04.2015 г.

София "

С благословението на патриарх Неофит в утрешния ден по време на светата Литургия в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" и в столичната митрополитска катедрала "Св. Неделя" ще бъдат отправени молитви за упокоение душата на новопресталения княз Кардам.

 

 

« предишна новинаследваща новина »