ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Българският патриарх Неофит благослови християните в Последованието на Жениха

08 април 2015 16:57, Софийска митрополия
Българският патриарх Неофит благослови християните в Последованието на Жениха

Завърши четенето на Последованието на Жениха, което се изпълнява в първите дни на последната седмица на Великия пост. Във вторник вечерта в митрополитската катедрала "Св. Неделя" съборно бе изпълнено за последен път през годината това покайно чинопоследование.

С него Църквата ни припомня предателството на Юда и ни призовава към покаяние по примера на блудницата, която като узнала за Господа, купила миро и помазала нозете Му. (Чете се евангелски текст, който ни показва връзката между помазването, направено от грешницата, и решението на Юда да предаде своя Господ.)

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит взе молитвено участие в богослужбата в последното последование (на Велики вторник вечерта) и като се поклони пред честния образ на Спасителя, благослови десетките християни изпълнили храма.

Текст и снимки: Весела Игнатова

 

 

Снимки

В двора на Софийска митрополияКъм храмаВ храмаВ храмаБългарският патриарх Неофит благослови християните в Последованието на ЖенихаИзнасяне на иконатаИзнасяне на иконатаБългарският патриарх Неофит благослови християните в Последованието на ЖенихаБългарският патриарх Неофит благослови християните в Последованието на ЖенихаВ храмаВ храмаВ храмаХрам "Св. Неделя"
« предишна новинаследваща новина »