ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Велики четвъртък в гр. Видин

09 април 2015 14:38, Видинска митрополия
Велики четвъртък в гр. Видин

В деня Велики четвъртък с подобаващо благоговение духовници и вярващ народ се поклониха пред примера на Господ Иисус Христос за смирение, както и се насладиха на светата Евхаристия, по примера на Тайната вечеря, която на днешния ден е извършена от Господ.

Светата Литургия в катедралния храм на Видин бе отслужена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, в съслужение с архимандрит Исаак, а песнопенията изпълниха архимандрит Евтимий и иконом Методи Ванков.

След утринното богослужение, преди Василиевата света литургия бе отслужено и последованието на Великия маслосвет, като вярващите бяха помазани за здраве и благословение и духовно израстване.

Епископ Поликарп произнесе проповед, с която подчерта значението на празника и подтикна вярващите да бъдат истински в своя живот и да подражават на Господ Иисус Христос, Който е Пътят и Истината, и Животът. Да му подражават в смирението, любовта и търпението, както и в молитвата.

Тържествени богослужения бяха отслужени и във всички храмове във Видин и епархията, както и в светите обители.

Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан оглави богослужението за Велики четвъртък в митрополитския храм „Св. Николай Чудотворец“ във Видин. Съслужиха архимандрит Самуил, иконом Емил Димитров и свещеник Митко Костов.

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст и снимки: архимандрит Евтимий

 

 

« предишна новинаследваща новина »