ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

12 април 2015 09:41, Бачковска света обител
Пасха Христова в Бачковския манастир

С поздрава на надеждата и спасението игуменът на манастира архим. Симон, пребиваващият в обителта Месемврийски епископ Яков и манастирското братство приветстваха православния народ, изпълнил двора на Бачковската света обител в очакване на светлото и спасително Христово възкресение.

Христос воскресе! – в тия две думи е цялата основа на нашия живот и на нашето бъдеще! От тях е породено християнството и в тях то ще намери своето спасително изпълнение! В тях е и най-дълбинната същност на нашите същества!

"Христос воскресе, смертию смерт поправ!" Победил смъртта, Иисус ни освободи от най-тежката тегоба на живота ни - греха и смъртта, нека не забравяме това, улисани в ежедневието си, а да го пазим в сърцата си. Спазвайки закона на любовта, даден ни от Него, да минаваме през вълните на този свят, достигайки другия, където ще можем да се радваме на непосредствено общуване с Него, възкръсналия Син Человечески!

След радостния пасхален поздрав архим. Симон прочете Великденското патриаршеско и синодално послание към миряните и отправи молитва за спасение от всяко зло и бедствие на българския народ. В тържествена процесия, водена от епископ Яков, в съпровод на ангелогласното пение на църковния хор, братството обиколи съборния храм на манастира до западните му порти, отворили се да посрещнат Царя на славата!

В храма бе отслужена традиционната архиерейска св. Златоустова литургия от Месемврийския епископ Яков в съслужение с архим. Симон и всечестното манастирско братство.

 

 

Текст и снимки: С.П.

 

 

Снимки

Пасха Христова в Бачковския манастирПасха Христова в Бачковския манастирПасха Христова в Бачковския манастирПасха Христова в Бачковския манастирПасха Христова в Бачковския манастирПасха Христова в Бачковския манастирПасха Христова в Бачковския манастир
« предишна новинаследваща новина »