ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Тържествено отбелязване на празника на висшите богословски школи - Свети Три светители, в БФ на СУ - обновено

29 януари 2010 12:19, Българска Патриаршия
БФ при СУ

На 30 януари Богословският факултет тържествено ще чества празника на висшите православни богословски школи - Свети Три светители, забележителните богослови и колоси на духа - св. Василий Велики, св. Григорий Богослов и св. Йоан Златоуст. Традиция е на това важно за факултета събитие да вземат участие видни духовници, гости от чужбина, общественици, културни дейци и граждани.

Тържественото отбелязване на празника на св. Три светители на Православната църква в София ще започне днес, 29 януари, с отслужването на празнична вечерня в храма на Божията премъдрост – „Св. София” от 17,00 часа.

На 30 януари с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим ще се отслужи празнична св. Литургия в академичния параклис при Богословския факултет при Софийския университет. Тя ще бъде оглавена от преосвещения Тивериополски еп. Тихон, председател на църковното настоятелство на патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".

Програмата за 30 януари предвижда:

8, 00 ч. – утреня;

9, 00 ч. - тържествена архиерейска св. Литургия;

11, 00 ч. - лекция на тема “Богослужение и богословие в духа на Трисветителската традиция” от гл. ас. Ивайло Шалафов;

13, 45 ч. – Международна научна конференция на тема "Отец Александър Мен и християнската мисия днес", посветена на 75 години от рождението и 20 години от мъченическата смърт на видния руски богослов.

Поканват се всички боголюбиви християни да вземат участие в богослужбите и конференцията за призоваване застъпничеството на св. Трима свтители и пребъдване в живота и непреходното им учение.

Озвучаване: Владислав Трифонов

 

 

Аудио

Тържествено отбелязване на празника на висшите богословски школи

« предишна новинаследваща новина »