ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейско богослужение в гр. Монтана

04 май 2015 09:56, Видинска митрополия
Архиерейско богослужение в гр. Монтана

На 3 май с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан бе отслужена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп тържествена света Литургия в храм „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Монтана.

Архиерейската света Литургия бе по повод 4 Неделя след Пасха, посветена на Разслабления, както и духовно да бъдат подкрепени вярващите християни от Монтана за истински духовен благодатен живот.

След евангелското четиво епископ Поликарп произнесе проповед, в която разтълкува евангелския литургичен откъс, както и апостолското четиво и насърчи вярващите християни да бъдат изпълнени със силна любов по Бога. Да бъдат уверени в това, че Господ Иисус Христос е винаги до нас и не трябва да търсим „човек“, за да ни помогне да се изцерим, който да ни спусне в къпалнята, както Разслабленият е търсел, но да оставим себе си в Божиите ръце и Той да ни води по пътя на изцелението, както телесно, така и най-вече духовно. Да не се оправдаваме в живота, а да посветим себе си на Иисус Христос, Който е човеколюбив, милостив и благ към всяка човешка душа.

След богослужението епископ Поликарп благодари на свещенството за гостоприемството и любовта, както и за всегдашната подкрепа към Видинска митрополия във всяка мисионерска и христолюбива инициатива.

На празника присъства и г-н Златко Живков, кмет на община Монтана, който бе поздравен от епископ Поликарп, както и му бе изказана благодарност за трудовете и подкрепата, които оказва на храмовете и манастирите от община Монтана. Епископ Поликарп му пожела както досега, така и занапред да се труди за благото на Църквата и за просперитета на община Монтана, така щото жителите и гостите на града да живеят достойно и мирно.

От името на храмовото свещенство приветствие към епископа и гостите отправи иконом Николай Митов, който призова вярващите християни по-често да бъдат в храма, за да се чувства единство и Христовата любов да изобилства в енорията.

След гр. Монтана епископ Поликарп посети Лопушанската света обител „Св. Йоан Кръстител“, както и Чипровския манастир „Св. Йоан Рилски“, където радушно и братски бе посрещнат от братята населници на манастирите.

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст и снимки: йеромонах Максим

 

 

« предишна новинаследваща новина »