ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска литургия в с. Хотанца

05 май 2015 11:48, Русенска митрополия
Архиерейска литургия в с. Хотанца

На 3 май 2015 г. Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум посети с. Хотанца, Русенско, където отслужи св. Литургия в храма "Св. Георги". Гост на архиерея и съслужител в литургията бе отец Фанел от румънския град Кирнодж.

След богослужението митрополит Наум бе приветстван от г-жа Недева, кмет на село Хотанца, която му поднесе скромни дарове за спомен и му благодари, че за пореден път посещава тяхното селище, както посещава и много други малки населени места в различни краища на епархията, в които от дълги години не е ходил владика.

Отец Фанел поднесе в дар и на храма, и на владиката икона на св. Богородица "Державная", като пожела Божията майка да закриля Русенска епархия и да бди над митрополит Наум, "защото такива изрядни и дейни архипастири като него са необходими на светото Православие".

Митрополит Наум и свещенослужителите извършиха водосвет за здраве, след което за всички - духовници и миряни - бе даден обяд от църковното настоятелство при храма.

Снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

Архиерейска литургия в с. ХотанцаАрхиерейска литургия в с. ХотанцаАрхиерейска литургия в с. ХотанцаАрхиерейска литургия в с. ХотанцаАрхиерейска литургия в с. ХотанцаАрхиерейска литургия в с. ХотанцаАрхиерейска литургия в с. ХотанцаАрхиерейска литургия в с. ХотанцаАрхиерейска литургия в с. Хотанца
« предишна новинаследваща новина »