ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Освещаване на православни икони в гр. Вършец

06 май 2015 19:33, Видинска митрополия
Освещаване на православни икони в гр. Вършец

На 4 май Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан извърши чина на освещаването на икони в енорийския храм „Св. вмчк Георги Победоносец“, гр. Вършец. Митрополит Дометиан в своето посещение във Вършец бе придружен от Негово Високопреподобие архимандрит Антим, протосингел на Видинска епархия и сестрите монахини, во главе с майка Таисия, от Клисурския манастир „Св. св. Кирил и Методий“.

Митрополит Дометиан бе тържествено посрещнат в храма от председателя на църковното настоятелство отец Петко Балджиев и отец Михаил, както и от вярващи християни. С голямо велелепие в храма бе извършено моление за здраве, духовно и социално утвърждаване на вярващите, както и водоосвещение.

Иконите, които бяха осветени, са на св. Йоан Кръстител и св. Георги Победоносец от реда на царските икони. Двата свещени образа са дарени на храма от благочестивите енориаши Наталия, Мирчо и техните две деца, а са изписани от сестрите монахини при Клисурската обител „Св. св. Кирил и Методий“.

След тържественото водоосвещение, молебена и освещаването на светите икони, Видинският митрополит Дометиан произнесе слово, в което отправи благослов и поздрави присъстващите, както и благодари за топлото посрещане и за духовния жест към дарителите, украсили храма на Вършец с прекрасни образи на светци, които са скъпи на православния християнин.

Гостите бяха приветствани от отец Петко Балджиев, който изказа задоволство от посещението, както и от дарителския жест на вярващите енориаши Мирчо и Наталия и тяхното семейство.

След края на тържеството всички минаха, за да се поръсят за здраве и благословение.

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Снимки: Красимир Георгиев

 

 

« предишна новинаследваща новина »