ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Гергьовден в с. Антимово

06 май 2015 19:37, Видинска митрополия
Гергьовден в с. Антимово

На 6 май с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан в с. Антимово, Видинско, бе отслужена тържествена света Литургия по повод отбелязването на храмовия празник на селото – деня на св. Георги Победоносец.

Светата Литургия бе оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Видинския митрополит Дометиан, в съслужение със свещеник Ставри Велинов, енорийски свещеник при храма и свещеник Митко Костов от Видин.

Гост на тържественото богослужение бе г-н Светослав Флоров, кмет на с. Антимово, както и много гости и вярващи християни, дошли да почетат деня на св. Георги.

След светата Литургия епископ Поликарп произнесе проповед, в която запозна вярващите с живота и делата на св. Георги Победоносец и призова вярващите да подражават на вярата и мъжествеността на светеца.

Епископ Поликарп изказа благодарност към кмета на селото за всегдашната подкрепа и подпомагане църковните инициативи и дела, а също така и енорийския свещеник за грижите, които полага за облагородяването на енорията при с. Антимово.

По традиция, след богослужението, пред военните паметници, намиращи се в двора на храма, бе извършена панихида за загиналите воини от селото, дали живота си през различните войни за свободата на България.

Също така бе осветен и празничен корбан и се състоя фолклорна програма за повдигане на празничното настроение у жителите на с. Антимово.

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст и снимки: йеромонах Максим

 

 

« предишна новинаследваща новина »