ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Полагане на основен камък за храм в с. Чифлик

06 май 2015 19:39, Видинска митрополия
Полагане на основен камък за храм в с. Чифлик

На 6 май с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан бе положен основен камък и направена първа копка за изграждането на православен храм в с. Чифлик (Горен Чифлик) в Белоградчишка духовна околия.

Копката извърши Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, а храмът ще носи името на св. Георги Победоносец.

На освещаването на основния камък и първата копка на храм „Св. Георги Победоносец“ присъстваха г-н Борис Николов, кмет на община Белоградчик, заместник-кметове, кметски наместници, гости и приятели на селото, а също така и жители на китното планинско село.

В своето слово епископ Поликарп благодари на домакините за прекрасната духовна инициатива и поздравявайки организаторите на събитието от името на Видинския митрополит Дометиан, се помоли - по молитвите на св. Георги, догодина да се съберат всички за освещаването на храма. Епископ Поликарп припомни на всички присъстващи - да знаят, че влизайки и излизайки от храма, носещ името на св. Георги, е необходимо да бъдат запознати с живота на светеца и да му подражават на вярата, жертвоготовността и любовта, които е имал към Бога. Та подражавайки му, да се доближават до човечността, която води до Бога.

След празничното моление по освещаването на основния камък на храма и първата копка, бе осветен и корбан за здраве и благословение на вярващите християни и гостите на селото.

За всички присъстващи и гости бе подготвен и братски обяд, където отново всички си пожелаха спорна и благословена работа по изграждането на храма на св. Георги Победоносец и Чудотворец.

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст и снимки: йеромонах Максим

 

 

« предишна новинаследваща новина »