ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

"ЗАБЛУДАТА И ИСТИНАТА ЗА ЙОГА В БЪЛГАРИЯ" - БЕСЕДА на 7 май 2015 г. в храм "Св. св. Кирил и Методий"

07 май 2015 14:13, Софийска митрополия
Храм "Св. св. Кирил и Методий" - София

С благословението на Негово Високоблагоговейнство иконом Александър Георгиев, председател на столичния храм "Св. св. Кирил и Методий" (ул. "Г. Вашингтон" 47), работещият при него Център за религиозни изследвания и консултации "Св. св. Кирил и Методий" организира открита беседа на тема: „ЗАБЛУДАТА И ИСТИНАТА ЗА ЙОГА В БЪЛГАРИЯ”.

Беседата ще се състои на 7 май 2015 г. (четвъртък) от 18,00 часа в залата на Енорийския център при храм "Св. св. Кирил и Методий".

Водещ лектор ще бъде Негово Всеблагоговейнство протойерей Георги Спасов - председател на храм "Св. Петка Самарджийска". Модератор на беседата ще е д-р Десислава Панайотова - директор на ЦРИК "Св. св. Кирил и Методий".

Повод за беседата са неизменната актуалност на темата и реалната ситуация в България - множеството секти ("фондации" и "сдружения") на индуистка и будистка основа, модерните либерални схващания за "съчетаемост" между християнството и практикуването на йога, пропагандирането на йога като "нерелигиозен и полезен" вид гимнастика, и мн. др. По време на беседата ще бъдат сравнени също така йога-медитацията и православната молитва. Ще бъдат дадени конкретни примери за сектантски учения, практики и съдебни казуси в България, които разкриват същинското лице на "екзотичните" организации и техните гурута. Те щедро обещават на българина здраве, щастие, хармония и успехи във всичко, но заедно с това го отдалечават от спасителната и истинна православна вяра като го откъсват от благодатта и начина на живот, които се пазят в Христовата Църква.

Беседата ще е отворена за въпроси към прот. Георги Спасов.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!

7 май (четвъртък) 2015 г.

Начало: 18.00 ч.

Храм "Св. св. Кирил и Методий"

Адрес: ул. "Г. Вашингтон" № 47, София

Енорийска лекционна зала, ет. 1

ВХОД СВОБОДЕН

 

 

 

« предишна новинаследваща новина »