ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ОФИКИЯ И ДЯКОНСКО РЪКОПОЛОЖЕНИЕ НА ГЕРГЬОВДЕН В РУСЕ

07 май 2015 16:13, Русенска митрополия
ОФИКИЯ И ДЯКОНСКО РЪКОПОЛОЖЕНИЕ НА ГЕРГЬОВДЕН В РУСЕ

На 6 май 2015 г., Гергьовден, Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум отслужи св. Литургия за храмовия празник на русенската църква „Св. Георги”. От ранни зори мнозина християни бяха дошли в Божия дом, за да се помолят за здраве и да получат благословението на епархийския архиерей. Гости за празника бяха архимандритите Михаил и Теодор от Румънската патриаршия, архим. Атанасий от Българската църковна община в Атина, а в богослужението взеха участие и архим. Емилиян и ик. Валентин Лазаров, архиерейски наместник за Поповска духовна околия.

В началото на литургията митрополит Наум удостои с офикията „протойерей” отец Йордан Бойчев, ефимерий при храма, а по време на богослужението за дякон бе ръкоположен Станимир Велчев, финансов ревизор при Русенската митрополия.

На службата присъстваха г-н Пламен Стоилов, кмет на община Русе, придружен от номинирания за Нобелова награда русенец проф. Самуел Рефетов.

В края митрополит Наум се обърна към християните с кратко слово за празника, благодари на присъстващите гостуващи духовници за тяхната съпричастност и изказа духовната си радост, че в този хубав ден БПЦ се е сдобила с още един свещенослужител. Владиката благодари и за гостоприемството на ик. Владимир Костадинов, председател на църковното настоятелство при храма, като изтъкна неговите способности на изряден свещенослужител. От името на църковното настоятелство бе даден празничен обяд за присъстващите свещенослужители и гости.

Снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

ОФИКИЯ И ДЯКОНСКО РЪКОПОЛОЖЕНИЕ НА ГЕРГЬОВДЕН В РУСЕОФИКИЯ И ДЯКОНСКО РЪКОПОЛОЖЕНИЕ НА ГЕРГЬОВДЕН В РУСЕОФИКИЯ И ДЯКОНСКО РЪКОПОЛОЖЕНИЕ НА ГЕРГЬОВДЕН В РУСЕОФИКИЯ И ДЯКОНСКО РЪКОПОЛОЖЕНИЕ НА ГЕРГЬОВДЕН В РУСЕОФИКИЯ И ДЯКОНСКО РЪКОПОЛОЖЕНИЕ НА ГЕРГЬОВДЕН В РУСЕОФИКИЯ И ДЯКОНСКО РЪКОПОЛОЖЕНИЕ НА ГЕРГЬОВДЕН В РУСЕОФИКИЯ И ДЯКОНСКО РЪКОПОЛОЖЕНИЕ НА ГЕРГЬОВДЕН В РУСЕОФИКИЯ И ДЯКОНСКО РЪКОПОЛОЖЕНИЕ НА ГЕРГЬОВДЕН В РУСЕОФИКИЯ И ДЯКОНСКО РЪКОПОЛОЖЕНИЕ НА ГЕРГЬОВДЕН В РУСЕОФИКИЯ И ДЯКОНСКО РЪКОПОЛОЖЕНИЕ НА ГЕРГЬОВДЕН В РУСЕОФИКИЯ И ДЯКОНСКО РЪКОПОЛОЖЕНИЕ НА ГЕРГЬОВДЕН В РУСЕОФИКИЯ И ДЯКОНСКО РЪКОПОЛОЖЕНИЕ НА ГЕРГЬОВДЕН В РУСЕОФИКИЯ И ДЯКОНСКО РЪКОПОЛОЖЕНИЕ НА ГЕРГЬОВДЕН В РУСЕОФИКИЯ И ДЯКОНСКО РЪКОПОЛОЖЕНИЕ НА ГЕРГЬОВДЕН В РУСЕОФИКИЯ И ДЯКОНСКО РЪКОПОЛОЖЕНИЕ НА ГЕРГЬОВДЕН В РУСЕОФИКИЯ И ДЯКОНСКО РЪКОПОЛОЖЕНИЕ НА ГЕРГЬОВДЕН В РУСЕОФИКИЯ И ДЯКОНСКО РЪКОПОЛОЖЕНИЕ НА ГЕРГЬОВДЕН В РУСЕОФИКИЯ И ДЯКОНСКО РЪКОПОЛОЖЕНИЕ НА ГЕРГЬОВДЕН В РУСЕОФИКИЯ И ДЯКОНСКО РЪКОПОЛОЖЕНИЕ НА ГЕРГЬОВДЕН В РУСЕОФИКИЯ И ДЯКОНСКО РЪКОПОЛОЖЕНИЕ НА ГЕРГЬОВДЕН В РУСЕОФИКИЯ И ДЯКОНСКО РЪКОПОЛОЖЕНИЕ НА ГЕРГЬОВДЕН В РУСЕОФИКИЯ И ДЯКОНСКО РЪКОПОЛОЖЕНИЕ НА ГЕРГЬОВДЕН В РУСЕОФИКИЯ И ДЯКОНСКО РЪКОПОЛОЖЕНИЕ НА ГЕРГЬОВДЕН В РУСЕОФИКИЯ И ДЯКОНСКО РЪКОПОЛОЖЕНИЕ НА ГЕРГЬОВДЕН В РУСЕОФИКИЯ И ДЯКОНСКО РЪКОПОЛОЖЕНИЕ НА ГЕРГЬОВДЕН В РУСЕОФИКИЯ И ДЯКОНСКО РЪКОПОЛОЖЕНИЕ НА ГЕРГЬОВДЕН В РУСЕ
« предишна новинаследваща новина »