ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмов празник в гр.Тервел

07 май 2015 17:44, Доростолска митрополия
Храмов празник в гр.Тервел

На 6 май Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий бе посрещнат в храм ”Св. вмчк Георги Победоносец” - гр. Тервел, където бе отслужена божествена света Литургия.

Протосингелът на епархията - ставроф. ик. Добри Чаков, свещеноик. Васил Райков, свещеноик. Кирил Белчев и прот. Вълчо Петров посрещнаха митрополит Амвросий в храма.

Начеването на светата Литургия бе дадено на ставроф. ик. Добри Чаков, като през цялото време градоначалникът г-н Живко Георгиев и неговите заместници взимаха молитвено участие, както и гражданството, и гостите на града.

По време на богослужението монах Спиридон бе въведен в йеродяконски чин.

След светата Литургия Негово Високопреосвещенство поздрави всички със светлия празник. Бе извършен водосвет за здраве.

След това с поздравително слово градоначалникът даде начало на празника на града. Фолклорни състави от Тервел и от съседни градове на общината изпълниха богата програма.

Св. великомъчениче Георги, моли Бога за нас!

 

 

Снимки

Храмов празник в гр.ТервелХрамов празник в гр.ТервелХрамов празник в гр.ТервелХрамов празник в гр.ТервелХрамов празник в гр.ТервелХрамов празник в гр.ТервелХрамов празник в гр.ТервелХрамов празник в гр.ТервелХрамов празник в гр.ТервелХрамов празник в гр.ТервелХрамов празник в гр.ТервелХрамов празник в гр.Тервел
« предишна новинаследваща новина »