ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Епископ Поликарп присъства в Кула на тържественото честване на деня на Победата

10 май 2015 15:43, Видинска митрополия
Епископ Поликарп присъства в Кула на тържественото честване на деня на Победата

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, Белоградчишкият епископ Поликарп, присъства на 10 май в гр. Кула на честванията, посветени на 70-годишнината от деня на Победата над фашизма. Тържествата бяха организирани от инициативен комитет за отбелязване на тази свещена дата.

Десетки жители и гости преминаха през централната улица на града до паметника на загиналите за победата войни. В памет на героите от Втората световна война и всички загинали за свободата на България и на Европа бе отслужена панихида от епископ Поликарп в съслужение с архимандрит Гервасий, архимандрит Самуил и йеромонах Максим. Епископ Поликарп приветства присъстващите от името на Видинския митрополит Дометиан и им пожела да помнят подвига на загиналите, както и да живеем в мир, единство и любов и да бъдем достойни последователи на нашите предци.

Високите гости и присъстващите на заупокойната молитва поднесоха венци и цветя пред паметника.

Възпоменателното шествие продължи до мемориален комплекс „Катюша” край гр. Кула, където традиционно е кулминацията на тържествата, посветени на деня на Победата. Паметникът е открит на 9 май 1975 г. на мястото, където през есента на 1944 г. са били разположени огневите позиции на бойните катюши.

При Катюшата бяха наградени с ордени присъстващите ветерани по повод 70-годишнината от Победата, както и други видни личности от Видин и региона. С орден по повод празника бе награден, както Видинският митрополит Дометиан, така и негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп.

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст и снимки: йеромонах Максим

 

 

« предишна новинаследваща новина »