ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Денят на св. равноапостолни Кирил и Методий в Пловдив

11 май 2015 16:19, Пловдивска митрополия
Денят на св. равноапостолни Кирил и Методий в Пловдив

На днешния ден, 11 май, когато честваме паметта на светите равноапостолни братя просветителите Методий и Кирил, едноименната църква в град Пловдив отбеляза своя храмов празник с архиерейска света Литургия, която бе възглавена от Знеполския епископ Арсений с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай.

С владиката съслужиха свещеноиконом Виктор Христев - епархийски духовен надзорник, свещеноиконом Тодор Хаджиев - духовен надзорник при Пловдивска митрополия, и храмовото духовенство. Възторжено, тържествено и вдъхновено звучаха църковните славословия за радост на многобройните присъстващи.

В края на Литургията епископ Арсений произнесе слово за празника и преподаде на народа архипастирския благослов на Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай.

 

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/910-11052015g-arhiereiska-sv-liturgiya--hram-q-sv-sv-kiril-i-metodii-q-gr-plovdiv-.html

 

 

Снимки

Денят на св. равноапостолни Кирил и Методий в ПловдивДенят на св. равноапостолни Кирил и Методий в ПловдивДенят на св. равноапостолни Кирил и Методий в ПловдивДенят на св. равноапостолни Кирил и Методий в ПловдивДенят на св. равноапостолни Кирил и Методий в Пловдив
« предишна новинаследваща новина »