ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празнична вечерня в чест на светите братя Кирил и Методий

11 май 2015 19:13, Софийска митрополия
Празнична вечерня в чест на светите братя Кирил и Методий

На 10 май, в навечерието на празника посветен на св. братя Кирил и Методий, в столичния квартал "Красно село" енорията на храм "Свети Кирил и Методий" тържествено встъпи в радостта на храмовия си празник.

Специално за вечерната богослужба пристигна Негово Преосвещенство Браницки еп. Григорий, викарий на Софийския митрополит. Той бе придружаван от софийския протосингел Ангел Ангелов и митрополитския протодякон Иван Петков.

С голяма радост владиката бе посрещнат от свещеник Стефан Стойчев, който близо двайсет години служи в храма и понастоящем е негов председател.

В празничната служба се включиха софийски свещеници, а молитвено участие взеха деканът на Богословския факултет доц. д-р Александър Омарчевски и доц. д-р Павел Павлов от преподавателската колегия.

Песенна възхвала към равноапостолните братя отправиха сборна група певци, ръководени от г-н Андрей Касабов, секретар на Софийска митрополия. След като бе осветено петохлебие, към народа с пастирско слово за светите Кирил и Методий се обърна еп. Григорий.

Отец Стефан, развълнуван от архиерейското присъствие, изказа думи на благодарност към владиката и му поднесе красив букет от рози.

Духовната радост от благолепната служба продължи и на веществена братска трапеза.

Текст и снимки: Весела Игнатова

 

 

Снимки

Празнична вечерня в чест на светите братя Кирил и МетодийПразнична вечерня в чест на светите братя Кирил и МетодийПразнична вечерня в чест на светите братя Кирил и МетодийПразнична вечерня в чест на светите братя Кирил и МетодийПразнична вечерня в чест на светите братя Кирил и МетодийБраницки епископ ГригорийПразнична вечерня в чест на светите братя Кирил и МетодийПразнична вечерня в чест на светите братя Кирил и МетодийПразнична вечерня в чест на светите братя Кирил и МетодийПразнична вечерня в чест на светите братя Кирил и МетодийПразнична вечерня в чест на светите братя Кирил и МетодийПразнична вечерня в чест на светите братя Кирил и МетодийПразнична вечерня в чест на светите братя Кирил и МетодийПразнична вечерня в чест на светите братя Кирил и МетодийПразнична вечерня в чест на светите братя Кирил и МетодийПразнична вечерня в чест на светите братя Кирил и МетодийПразнична вечерня в чест на светите братя Кирил и МетодийПразнична вечерня в чест на светите братя Кирил и МетодийПразнична вечерня в чест на светите братя Кирил и МетодийПразнична вечерня в чест на светите братя Кирил и МетодийПразнична вечерня в чест на светите братя Кирил и Методий Празнична вечерня в чест на светите братя Кирил и Методий Празнична вечерня в чест на светите братя Кирил и Методий Празнична вечерня в чест на светите братя Кирил и Методий
« предишна новинаследваща новина »