ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Възпитаници на Софийската духовна семинария взеха участие в празника на св. равноапостолни Кирил и Методий

12 май 2015 01:30, СДС
Възпитаници на Софийската духовна семинария взеха участие в празника на св. Кирил и Методий

По случай празника на св. равноапостолни братя Методий и Кирил на 11 май 2015 г. учениците от Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“ взеха молитвено участие в литургията в Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".

Светата Литургия беше предстоявана от патриаршеския викарий Тивериополски епископ Тихон, председател на църковното настоятелство на катедралата. В съслужение с него участваха храмовото духовенство и гости свещеници. На службата присъства Негово Светейшество Българският патриарх Неофит.

По покана на Българската академия на науките молитвено участие взе и Негово Блаженство архиепископът на Македония Стефан. Той беше придружаван от Дебърско-кичевския митрополит Тимотей и от Брегалнишкия митрополит Иларион.

След богослужението имаше тържествена снимка със светейшия патриарх Неофит и гостите пред патриаршеския катедрален храм.

Текст и снимки: Слави Спасов

 

 

Снимки

Възпитаници на Софийската духовна семинария взеха участие в празника на св. Кирил и МетодийВъзпитаници на Софийската духовна семинария взеха участие в празника на св. Кирил и МетодийВъзпитаници на Софийската духовна семинария взеха участие в празника на св. Кирил и МетодийВъзпитаници на Софийската духовна семинария взеха участие в празника на св. Кирил и МетодийВъзпитаници на Софийската духовна семинария взеха участие в празника на св. Кирил и МетодийВъзпитаници на Софийската духовна семинария взеха участие в празника на св. Кирил и МетодийВъзпитаници на Софийската духовна семинария взеха участие в празника на св. Кирил и МетодийВъзпитаници на Софийската духовна семинария взеха участие в празника на св. Кирил и МетодийВъзпитаници на Софийската духовна семинария взеха участие в празника на св. Кирил и МетодийВъзпитаници на Софийската духовна семинария взеха участие в празника на св. Кирил и МетодийВъзпитаници на Софийската духовна семинария взеха участие в празника на св. Кирил и МетодийПаметна снимка
« предишна новинаследваща новина »