ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Освещаване на нов храм в с. Марчино

12 май 2015 06:55, Русенска митрополия
Освещаване на нов храм в с. Марчино

На 9 май 2015 г. Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум посети с. Марчино, Поповско, за да освети новопостроената църква „Св. Мина” с полагане на св. антиминс и да отслужи първата св. Литургия в нея. В съслужение с владиката бяха ик. Валентин Лазаров, архиерейски наместник за Поповска духовна околия, архим. Серафим Геновски и дякон Валери Василев.

В края на богослужението митрополит Наум благодари на всички християни подпомогнали според възможностите си изграждането на Божия дом и раздаде благодарствени грамоти на д-р Людмил Веселинов - кмет на община Попово, Белчо Ненов - специалист Вероизповедания към Община Попово, арх. Анжелика Михайлова, арх. Михаил Михайлов, инж. Данко Дилов, фирмите Родна индустрия - Попово ООД и Геострой - Попово ООД. За осъществяването на проекта са използвани и средства, отпуснати от Дирекция „Вероизповедания” при Министерския съвет.

Архиереят благослови народа, като пожела здраве и успехи във всички добри начинания.

Сниимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

Освещаване на нов храм в с. МарчиноОсвещаване на нов храм в с. МарчиноОсвещаване на нов храм в с. МарчиноОсвещаване на нов храм в с. МарчиноОсвещаване на нов храм в с. МарчиноОсвещаване на нов храм в с. МарчиноОсвещаване на нов храм в с. МарчиноОсвещаване на нов храм в с. МарчиноОсвещаване на нов храм в с. МарчиноОсвещаване на нов храм в с. МарчиноОсвещаване на нов храм в с. МарчиноОсвещаване на нов храм в с. МарчиноОсвещаване на нов храм в с. Марчино
« предишна новинаследваща новина »