ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архимандрит Йосиф Иванов стана доктор по богословие

14 май 2015 15:53, Видинска митрополия
Архимандрит Йосиф Иванов стана доктор по богословие

На 12 май в аулата на Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ се състоя публична защита на дисертацията на архимандрит Йосиф Иванов на тема „Църковното служение в местата за лишаване от свобода (духовно-пастирски подходи и методологически проблеми)“.

След прочитане на експозето от страна на докторанта и рецензиите и становищата на научното жури, единодушно бе гласувана на архимандрит Йосиф Иванов да бъде присъдена образователната и научна степен „доктор“ по Теология.

На публичната защита присъстваха Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий и Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп.

На защитата, за да подкрепят архимандрита, присъстваха и множество преподаватели и гости.

Новият доктор по богословие на Видинска епархия и БПЦ-БП бе поздравен както от митрополит Амвросий, духовен отец на архимандрит Йосиф, така и от епископ Поликарп.

Архимандрит Йосиф е свещенослужител на Видинска света митрополия и свещенодейства в енорийския храм на гр. Бойчиновци. Също така е и капелан в Поправителния дом за непълнолетни в същия град. "Той е един от изрядните свещенослужители на Видинска епархия и е гордост за всички със своите научни постижения и степени", казват за о. Йосиф.

 

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст и снимки: архимандрит д-р Йосиф Иванов

 

 

« предишна новинаследваща новина »