ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Йеромонашеско ръкоположение в Дивотинския манастир

16 май 2015 18:14, Софийска митрополия
Празник в Дивотинския манастир

Денят на св. Пахомий в Дивотинската света обител бе отбелязан с архиерейска света Литургия и йеромонашеско ръкоположение.

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит празничната св. Литургия бе възглавена от Негово Преосвещенство Браницки еп. Григорий, викарий на Софийския митрополит.

Заедно с него съслужиха архимандрит Герасим, гл. секретар на Св. Синод и манастирски брат, архимандрит Пахомий, игумен на манастира, йеродякон Мелетий и дякон Васил Танев.

По време на богослужбата за свещеническо служение бе ръкоположен йеродякон Мелетий от манастирското братство. Владиката пожела на новоръкоположения йеромонах да се усилва в монашеския подвиг, да дерзае в новото служение и достойно да служи в светия олтар.

В края на Литургията еп. Григорий поздрави игумена с неговия имен ден и отправи братски пожелания да има пред очите си подвига на св. Пахомий - пръв схимник, строг подвижник, който напътствал в духовния живот 12 000 монаси.

Към епископа се обърна архимандрит Пахомий, който благодари на Негово Светейшество и на владиката Григорий за личното му присъствие в деня на неговия покровител и отправи покана за нови и благодатни срещи.

Текст: Весела Игнатова
Снимки: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

 Празник в Дивотинския манастир Празник в Дивотинския манастир Празник в Дивотинския манастир Празник в Дивотинския манастир Празник в Дивотинския манастир Празник в Дивотинския манастир Празник в Дивотинския манастир Празник в Дивотинския манастир Празник в Дивотинския манастир Празник в Дивотинския манастир Празник в Дивотинския манастир Празник в Дивотинския манастир Празник в Дивотинския манастир Празник в Дивотинския манастир Празник в Дивотинския манастир Празник в Дивотинския манастир Празник в Дивотинския манастир Празник в Дивотинския манастир Празник в Дивотинския манастир
« предишна новинаследваща новина »