ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Сретение Господне в гр. Видин

02 февруари 2010 11:35, Видинска митрополия
Сретение Господне в гр. Видин

Славното Сретение Господне бе тържествено отбелязано в гр. Видин с празнична света Литургия, отслужена от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски”.

Молитвено участие и съслужение в светата Литургия взеха архимандрит Антим, протосингел на Видинска митрополия, и духовници от храма.

Боговдъхновена проповед за смисъла на празника, с благословението на епархийския архиерей, произнесе архимандрит Антим.

В края на богослужението Негово Високопреосвещенство митрополит Дометиан поздрави и благослови присъстващия народ и призова Божието благословение да бъде над богоспасаемата ни епархия и народ.

С благословението на митрополит Дометиан в митрополитския храм „Св. Николай Чудотворец” божествената св. Литургия бе отслужена от Негово Преосвещенство Величкия еп. Сионий, председател на храма.

Текст и снимки: архимандрит Поликарп

 

 

Снимки

Сретение Господне в гр. ВидинСретение Господне в гр. ВидинСретение Господне в гр. ВидинСретение Господне в гр. ВидинСретение Господне в гр. ВидинСретение Господне в гр. ВидинСретение Господне в гр. ВидинСретение Господне в гр. ВидинСретение Господне в гр. ВидинСретение Господне в гр. ВидинСретение Господне в гр. ВидинСретение Господне в гр. ВидинСретение Господне в гр. ВидинСретение Господне в гр. ВидинСретение Господне в гр. ВидинСретение Господне в гр. ВидинСретение Господне в гр. Видин
« предишна новинаследваща новина »