ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Спасовден и св. равноапостолни Константин и Елена в Бачковския манастир

21 май 2015 13:14, Бачковска света обител
"Възнесение Христово", икона от иконостаса на главната църква

Завръщането на човечеството - чрез Иисуса Христа - в славата и любовта на Троичния Бог, Възнесението на Сина Божий и Сина Човечески бе тържествено отпразнувано със св. Литургия в Бачковския манастир. Негово Преосвещенство Месемврийски епископ Яков в съслужение с игумена на манастира - архим. Симон, и манастирското братство молитвено прославиха нетленното свидетелство, дадено на светите апостоли, та да ни благовестят победата над смъртта и радостта на вечния живот.

На днешния ден отбелязваме и паметта на светите равноапостолни Константин и Елена - императора, получил знамението на кръста и направил прав пътя на проповедта за Христа, и благочестивата му майка, почувствала в сърцето си правдата на Въчовечилия Се Син Божий, намерила и въздигнала Кръста – инструмент на позора, осветен от Него и превърнал се в символ на нашето спасение.

ХРИСТОС СЕ ВЪЗНЕСЕ! НАИСТИНА СЕ ВЪЗНЕСЕ!

 

 

Текст и снимки: Ст. Пепелишев

 

 

Снимки

Спасовден в Бачковския манастирСпасовден в Бачковския манастирСпасовден в Бачковския манастирСпасовден в Бачковския манастирСпасовден в Бачковския манастирСпасовден в Бачковския манастирСпасовден в Бачковския манастирСпасовден в Бачковския манастирСпасовден в Бачковския манастирСпасовден в Бачковския манастир
« предишна новинаследваща новина »