ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Възнесение Господне в гр. Ботевград

21 май 2015 20:44, Ловчанска митрополия
Възнесение Господне в град Ботевград

Много храмове са посветени на светото Възнесение Господне, такъв е и храмът в град Ботевград.

Днес тук високопреосвещеният Ловчански митрополит Гавриил отслужи св. Литургия. В съслужение с владиката участваха свещеноиконом Борис Стилианов - архиерейски наместник на Ботевградска духовна околия, ставрофорен свещеноиконом Кънчо Кабадийски, свещеноиконом Николай Стилианов и свещеномонах Михаил Диловски - игумен на Чекотинската света обител.

След службата в пълния с вярващи храм митрополит Гавриил проповядва. Той каза, че Господ Иисус Христос е бил и съвършен Бог, и съвършен Човек. Като Бог винаги е бил на небесата с Бог Отец и Бог Дух Светий, и сега, на този ден, Той се е възнесъл с човешкото Си естество и в момента, във велика и недостъпна слава, където и ангелите трудно могат да пристъпят, се намира човешкото естество на Господ Иисус Христос. Това отваря вратите на нас, хората, към Царството Божие при Второто Христово пришествие.

 

 

Снимки

Възнесение Господне в град БотевградВъзнесение Господне в град БотевградВъзнесение Господне в град БотевградВъзнесение Господне в град БотевградВъзнесение Господне в град БотевградВъзнесение Господне в град БотевградВъзнесение Господне в град БотевградВъзнесение Господне в град БотевградВъзнесение Господне в град БотевградВъзнесение Господне в град БотевградВъзнесение Господне в град БотевградВъзнесение Господне в град Ботевград
« предишна новинаследваща новина »