ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Духовно тържество в с. Гайтанци за Петдесетница

31 май 2015 17:02, Видинска митрополия
Духовно тържество в с. Гайтанци за Петдесетница

На 31 май с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан преосвещеният Белоградчишки епископ Поликарп посети видинското с. Гайтанци.

На площада на селото епископ Поликарп извърши водоосвещение по повод големия празник Петдесетница, освети празничния корбан и благослови вярващите християни.

Епископ Поликарп в своята проповед пред вярващите християни от селото припомни смисъла и значението на празника Петдесетница и призова всички да бъдат изпълнени с Божия Дух, Който да ги огради с радост, мир, единство и братолюбие.

В селото денят Петдесетница се отбелязва тържествено от няколко години, след като Видинският митрополит Дометиан освещава кръст и оброчно място извън селото, посветени на Света Троица.

В своето слово към присъстващите епископ Поликарп пожела скоро да започне и изграждането на параклис или храм, тъй като в селото няма такъв, за да може всеки, който има потребност от молитва, благословение и общение с Църквата, да влиза в храма и да получава утеха и поощрение за истински духовен и богоугоден живот.

Всички бяха поръсени за здраве и благословение, като получиха и иконичка за спомен от този празник Петдесетница.

 

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст и снимки: йеромонах Максим

 

 

« предишна новинаследваща новина »