ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Петдесетница в Русе

01 юни 2015 15:44, Русенска митрополия
Петдесетница в Русе

На 31 май 2015 г., Петдесетница, Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум отслужи св. Литургия и специалното богослужебно последование за празника в русенския катедрален храм "Света Троица". В съслужение с Негово Високопреосвещенство бяха ст. ик. Илиян Илиев, ст. ик. Минко Казасов, дякон Валери Василев и дякон Станимир Велчев.

Много хора се бяха събрали още от рано сутринта, за да почетат празника и да посрещнат своя епархийски архиерей, с когото заедно да отправят молитви към Бога. Песнопенията на празничното богослужение бяха изпълнени от част от митрополитския хор за източно църковно пеене "Св. Димитрий Басарбовски" и от хористите към катедралния храм "Света Троица".

След Литургията владиката разясни смисъла и значението на Петдесетница и Бог Св. Дух в Църквата и в живота на отделния човек.

Снимки: дякон Венелин Попов

 

 

Снимки

Петдесетница в РусеПетдесетница в РусеПетдесетница в РусеПетдесетница в РусеПетдесетница в РусеПетдесетница в РусеПетдесетница в РусеПетдесетница в РусеПетдесетница в РусеПетдесетница в РусеПетдесетница в РусеПетдесетница в РусеПетдесетница в РусеПетдесетница в РусеПетдесетница в РусеПетдесетница в РусеПетдесетница в РусеПетдесетница в РусеПетдесетница в РусеПетдесетница в РусеПетдесетница в Русе
« предишна новинаследваща новина »