ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Господски празници в Ловчанска епархия

01 юни 2015 20:21, Ловчанска митрополия
Господски празници в Ловчанска епархия

В навечерието на светата Петдесетница високопреосвещеният Ловчански митрополит Гавриил бе в Етрополския манастир „Света Троица“. Тук той отслужи празнична вечерня и водосвет. Владиката освети част от южното крило на манастира, което бе основно ремонтирано и възстановено. Децата от детските градини и учениците изучаващи СИП Религия в Етрополе доукрасиха празника със специално подготвена програма за случая.

В деня на великия празник Петдесетница, рождения ден на нашата света Църква, митрополит Гавриил отслужи света Литургия в катедралния храм „Света Троица“ в престолния на епархията град.

На следващия ден владиката отпътува за град Ябланица, където също имаше храмов празник. Тук той отслужи света Литургия в съслужение с архиерейския наместник на Тетевенска духовна околия ставроф. ик. Борис Борисов, председателя на храма свещеноик. Павлин Якимов и свещеноик. Вениамин Павлов от Ловеч. Този ден е и празник на град Ябланица. След службата митрополит Гавриил участва в градското тържество, където поздрави и благослови жителите и гостите на града със светлия празник.

 

 

Снимки

Господски празници в Ловчанска епархияГосподски празници в Ловчанска епархияГосподски празници в Ловчанска епархияГосподски празници в Ловчанска епархияГосподски празници в Ловчанска епархияГосподски празници в Ловчанска епархияГосподски празници в Ловчанска епархияГосподски празници в Ловчанска епархияГосподски празници в Ловчанска епархияГосподски празници в Ловчанска епархияГосподски празници в Ловчанска епархияГосподски празници в Ловчанска епархияГосподски празници в Ловчанска епархияГосподски празници в Ловчанска епархияГосподски празници в Ловчанска епархияГосподски празници в Ловчанска епархияГосподски празници в Ловчанска епархияГосподски празници в Ловчанска епархияГосподски празници в Ловчанска епархияГосподски празници в Ловчанска епархияГосподски празници в Ловчанска епархияГосподски празници в Ловчанска епархияГосподски празници в Ловчанска епархияГосподски празници в Ловчанска епархия
« предишна новинаследваща новина »