ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмов празник в с. Айдемир

02 юни 2015 08:31, Доростолска митрополия
Храмов празник в с. Айдемир

На 31 май (неделя), когато св. Църква чества празника Петдесетница, Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий оглави светата Литургия в храм "Света Троица" в село Айдемир. В съслужение с архиерея бяха прот. Георги Попов - председател на храм “Света Троица", свещеноик. Кирил Белчев, свещ. Роман Михалев.

Началото на св. Литургия бе дадено от прот. Георги Попов. Голяма бе радостта на всички християни, дошли да почетат храмовия празник, да видят и своя архиерей, да изпросят неговата благословия и да я отнесат в домовете си.

След св. Литургия високопреосвещеният митрополит Амвросий извърши водосвет за здраве на всички жители и гости на Айдемир по случай храмовия празник и събора на селото. По традиция беше осветен корбан за здраве, от който бе раздадено на всички.

След отпуста митрополит Амвросий и духовенството заедно с всички богомолци изпяха многолетствие за Българския патриарх Неофит, Св. Синод на БПЦ и целия български народ.

С поздравително слово към митрополит Амвросий и всички жители на селото по случай празника се обърна прот. Георги Попов.

 

 

Снимки

Храмов празник в с. АйдемирХрамов празник в с. АйдемирХрамов празник в с. АйдемирХрамов празник в с. Айдемир
« предишна новинаследваща новина »