ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмов празник в гр. Алфатар

02 юни 2015 08:37, Доростолска митрополия
Храмов празник в гр. Алфатар

Вчера Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий отслужи Божествена св. Литургия в храм “Света Троица“, гр. Алфатар.

Начеването на св. Литургия бе дадено от игумена на Бачковския манастир - Негово Високопреподобие архим. Симон, който придружаваше и Чудотворната икона от светата обител.

В съслужение с митрополит Амвросий участваха Негово Всепреподобие йеромонах Емилиан - секретар на митрополията и председател на църковното настоятелство на храм “Света Троица“, Негово Всеблагоговейнство прот. Стефан Димитров, Негово Благоговейнство свещ. Роман Михалев и Негово Всепреподобие йеромонах Спиридон. На 31 май (неделя) в храма бе посрещната чудотворната икона на св. Богородица от Бачковския манастир.

На празника присъстваха г-жа Йорданка Узунска – кмет на община Алфатар, г-жа Златка Петакова - председател на Общинския съвет Алфатар, множество гости и жители на малкото добруджанско градче.

След св. Литургия йеромонах Емилиан бе удостоен в архимандритско достойнство.

Наскоро петокласникът Димитър Христов от силистренското ОУ „Отец Паисий“, родственик на първия свещеник на храма, направи дарение, като създаде сайт за храма. Младежът бе награден от Доростолския митрополит Амвросий с икона и кръст, а от църковното настоятелство получи парична награда.

След това бе извършен водосвет за здраве и бе осветен корбан за здраве и раздаден на благочестивия народ, който бе дошъл да получи благословение от своя митрополит.

 

 

Снимки

Храмов празник в гр. АлфатарХрамов празник в гр. АлфатарХрамов празник в гр. АлфатарХрамов празник в гр. АлфатарХрамов празник в гр. АлфатарХрамов празник в гр. АлфатарХрамов празник в гр. АлфатарХрамов празник в гр. АлфатарХрамов празник в гр. АлфатарХрамов празник в гр. АлфатарХрамов празник в гр. АлфатарХрамов празник в гр. АлфатарДимитър Христов - родственик на първия свещеник
« предишна новинаследваща новина »