ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Престави се в Господа иконом Александър Тренков

02 юни 2015 12:04, Пловдивска митрополия
Свещеническо опело

На 1 юни с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай Знеполският еп. Арсений, викарий на Пловдивския митрополит, извърши опелото на новопреставилия се свещеноиконом Александър Петков Тренков от Велинград, дългогодишен енорийски свещеник при храм „Св. Богородица” в гр. Велинград. Покойният отец Александър е роден на 16 март 1940 г. в гр. София, завършва двугодишния паралелен курс при Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски”. Ръкоположен за дякон от Пловдивския митрополит Варлаам, а за свещеник от Сливенския митрополит Никодим на 18 януари 1978 г. Бил е и енорийски свещеник, и председател на ЦН при храмовете в с. Дорково, с. Ковачево, гр. Ракитово.

Заупокойното последование бе отслужено в храм „Св. Богородица” в гр. Велинград. Епископ Арсений изказа съболезнования към опечалените близки и сродници на покойника от името на епрахийския митрополит Николай и свещенството на духовната околия, като каза че: „Този тъжен случай ни изправя в размисъл пред тайната на смъртта. Всеки роден е смъртен - тленно е неговото тяло. Човек носи в себе си смъртта още от момента на раждането. Носи в себе си смъртната си присъда, както казва св. ап. Павел: „ Но сами в себе си носихме смъртната присъда, за да се не надяваме на себе си, а на Бога, Който възкресява мъртвите” (2 Кор.1:9). Като вярващи, които имаме надежда за вечния живот, да не униваме. Да ни крепи надеждата в Бога, надеждата в безсмъртието. Защото смъртта и гробът не са край на човешкия живот. Както Христос Бог възкръсна, така и всички, които вярват в Него, ще възкръснат за вечен живот.”

Бог да го прости!

 

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/921-01062015g-opelo-na-sveshtenoikonom-aleksandar-trenkov-hram-q-uspenie-bogorodichno-q-gr-velingrad-.html

 

 

Снимки

Свещеническо опелоСвещеническо опелоСвещеническо опелоСвещеническо опелоСвещеническо опело
« предишна новинаследваща новина »