ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Внасяне на родителската петиция срещу йога в матурата по БЕЛ за 12 клас - МОН, 4 юни

03 юни 2015 10:30, д-р Десислава Панайотова
Св. братя Кирил и Методий - просветители на български народ

На 4 юни 2015 г. в Министерството на образованието и науката ще бъде внесена петицията "Йога пропагандата няма място в българското училище". Това съобщиха родителите, инициирали петицията до министър Тодор Танев поради възмущението си от пропагандата пред българските зрелостници на йога учението от страна на официалната ни държавна образователна институция.

Родителите с голямо нетърпение и притеснение очакват резултатите от матурата по БЕЛ, тъй като в работата по зададената тема с едностранчиви тестови отговори множество ученици бяха поставени пред дилемата: да удовлетворят очевидните пристрастия към йога на изпитващите ги анонимни експерти от МОН или да отговорят според личните си убеждения на въпросите в теста, които фактически навлизат в територията на религията и веровата принадлежност. А това е сфера, в която съвестният човек не може и не бива да остава неутрален. Затова и Господ Иисус Христос чрез своя апостол казва: "тъй казва Амин, верният и истински свидетел, началото на Божието създание: зная твоите дела: ти не си ни студен, ни горещ; о, дано да беше студен или горещ! Така, понеже си хладък, и нито горещ, нито студен, ще те изблювам из устата Си" (Откр. 3:14-16).

Петицията http://www.peticiq.com/116687 до момента е подкрепена от 817 души.

Представители на вносителите се събират в столицата в 11,00 ч. на 4 юни пред входа за граждани на МОН (колонадата срещу ЦУМ между бул. "Дондуков" и ротондата "Св. вмчк Георги"). Самата петиция ще бъде внесена в 11,15 ч.

Подписването на петицията продължава - http://www.peticiq.com/116687 !

 

 

« предишна новинаследваща новина »