ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Петицията против темата за йога в матурата за 12 клас по БЕЛ бе внесена днес в МОН

04 юни 2015 14:44, д-р Десислава Панайотова
Родителите пред ликовете на св. братя Кирил и Методий в МОН

Днес, 4 юни 2015 г., в Министерството на образованието и науката бе внесена петицията "Йога пропагандата няма място в българското училище" (виж: http://www.peticiq.com/116687 ). Това бе направено от представители на родителите и гражданите, подписали петицията до министъра на образованието и науката проф. Тодор Танев. До този момент те са вече 850.

Петицията получи входящ номер и вносителите очакват отговора на държавната образователна институция с надежда, че тяхната инициатива ще доведе до по-внимателно подбиране на матурните текстове занапред и така ще бъдат предотвратени нови провокации спрямо религиозната и нравствената съвест на учениците и техните зрелостни резултати. Така ще бъде съхранено също достойнството на българските образователни и културни традиции, както и възпитанието в добре изпитаните през вековете ценности.

Текст и снимки: Десислава Панайотова
Още по темата: http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=174858 и http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=175375

 

 

Снимки

МОНВносителите на петицията против темата за йога в матурата по БЕЛВносителите на петицията против темата за йога в матурата по БЕЛВносителите на петицията против темата за йога в матурата по БЕЛ
« предишна новинаследваща новина »