ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Писмо-отговор от Вселенската патриаршия относно отслужване на св. Литургия в гр. Одрин от Белоградчишки еп. Поликарп

05 юни 2015 17:15, Българска Патриаршия

По решение на Св. Синод, взето на днешното заседание от редовната му юнска сесия, се публикува пълният текст на писмо-отговор от Вселенската патриаршия във връзка с отслужване в гр. Одрин, по повод храмовия празник на храм „Св. Георги”, на тържествена св. Литургия от Белоградчишки епископ Поликарп.

*

Светейши Патриарше на София и цяла България, в Христа Бога многообични и възлюбени брате и съслужителю наш, господин Неофите,

Ваше почитаемо Блаженнейшество братски в Господа с облобизание прегръщам и с преголяма радост поздравявам: Христос воскресе!

В отговор на полученото писмо от Ваше многобичано и многоуважаемо от нас Блаженнейшество, с дата 5 май, прот. номер 405, Ви уведомяваме, че от нашата Църква не се предоставя позволение на Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ господин Поликарп да отслужи света Литургия в Адрианопол (Одрин, Турция), в светия храм „Св. Георги”, докато не се уреди там висящият въпрос относно поставянето, без предварителното знание и съгласие на майката Църква, бюст на екзарх Антим.

При това, прегръщаме Ваша Обич с братско целувание и оставаме с голяма любов в Господ и дълбока почит.

6 май 2015 г.

На Ваше почитаемо Блаженнейшество възлюбен брат в Христа

† Константинополски Вартоломей

 

 

« предишна новинаследваща новина »