ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Панихида по повод четири години от кончината на архимандрит Назарий

07 юни 2015 14:00, Софийска митрополия
Панихида по повод четири години от кончината на архимандрит Назарий

В съботния ден, 6 юни, в Кокалянския манастир "Св. архангел Михаил" след заупокойната св. Литургия бе отслужена панихида по повод четири години от кончината на блаженопочиналия игумен и старец на светата обител архимандрит Назарий (Терзиев).

Панихидата бе отслужена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, който е духовно чедо и брат на светата обител. Заедно с него служиха и Негово Преосвещенство Браницки епископ Григорий, викарий на Софийския митрополит, с много духовни чеда на архимандрит Назарий - монаси, монахини и свещеници.

В края на панихидата митрополит Йоан изрече кратко слово, в което говори за личността на покойния игумен на обителта, както и отбеляза, че човек, докъдето и да е достигнал, не трябва да забравя откъде е тръгнал, да не забравя своите монашески обети и обязаности.

Вечна памет на стареца Назарий, наш учител по Православие!

Текст и снимки: Здравко Кънев

 

 

Снимки

Панихида по повод четири години от кончината на архимандрит НазарийПанихида по повод четири години от кончината на архимандрит НазарийПанихида по повод четири години от кончината на архимандрит НазарийПанихида по повод четири години от кончината на архимандрит НазарийПанихида по повод четири години от кончината на архимандрит НазарийПанихида по повод четири години от кончината на архимандрит НазарийПанихида по повод четири години от кончината на архимандрит НазарийПанихида по повод четири години от кончината на архимандрит НазарийПанихида по повод четири години от кончината на архимандрит НазарийПанихида по повод четири години от кончината на архимандрит НазарийПанихида по повод четири години от кончината на архимандрит НазарийПанихида по повод четири години от кончината на архимандрит НазарийПанихида по повод четири години от кончината на архимандрит НазарийПанихида по повод четири години от кончината на архимандрит НазарийВ двора на манастира
« предишна новинаследваща новина »