ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Неделята на Всех святих в град Тетевен

07 юни 2015 22:31, Ловчанска митрополия
Неделята на Всех Святих в град Тетевен

В неделната утрин камбаните на храма „Всех святих“ в град Тетевен тържествено бият. Днес храмът има празник и планинският град посреща своя архипастир, дошъл тук, за да сподели и засили духовната радост на вярващите.

Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил отслужи света Литургия в съслужение със ставроф. свещеноик. Борис Борисов - архиерейски наместник на Тетевенска духовна околия, ставроф. свещеноик. Павел Лалев - свещеник при храма, ставроф. свещеноик. Кънчо Кабадийски от град Ловеч.

В проповедта след службата владиката постави различни акценти върху истинската вяра, светостта и светиите, личната отговорност на всеки един пред Бога. Накрая той каза, че където и да отидем, не трябва да забравяме, че нашата родина може и да е малка, но притежава богатство, което много малко народи притежават. Тя има Божията благодат, защото е запазила истинската вяра – Православието.

 

 

Снимки

Неделята на Всех Святих в град ТетевенНеделята на Всех Святих в град ТетевенНеделята на Всех Святих в град ТетевенНеделята на Всех Святих в град ТетевенНеделята на Всех Святих в град ТетевенНеделята на Всех Святих в град ТетевенНеделята на Всех Святих в град ТетевенНеделята на Всех Святих в град ТетевенНеделята на Всех Святих в град ТетевенНеделята на Всех Святих в град ТетевенНеделята на Всех Святих в град ТетевенНеделята на Всех Святих в град ТетевенНеделята на Всех Святих в град Тетевен
« предишна новинаследваща новина »