ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Възпоменателно честване в Русенска митрополия

08 юни 2015 10:54, Русенска митрополия
Възпоменателно честване в Русенска митрополия

На 7 юни 2015 г., след св. Литургия, в салона на Русенската митрополия се състоя възпоменателно тържество, по повод 20-годишнината от блажената кончина на Доростолския и Червенски митрополит Софроний. Бяха изпълнени църковни песнопения от децата от хор „Св. Георги Победоносец” с диригент г-жа Мина Влайкова.

По време на честването произнесоха слова митрополитите Наум и Дометиан и епископ Евлогий. Прочетено бе и официално приветствие от името на кмета на Община Русе. Присъстваха множество духовници, граждани и общественици от града и епархията. Митрополит Наум представи и поднесе на гостите възпоменателната книга за покойния владика, издадена по решение на Епархийския съвет, като подчерта, че тя ще сложи началото и за издаването на сборници и за другите блаженопочивши Доростолски и Червенски митрополити.

На всички бе предложена поменна почерпка, съпроводена от приятни разговори и спомени за покойния архиерей.

Снимки: Атанас Димитров - АтаДим

 

 

Снимки

Възпоменателно честване в Русенска митрополияВъзпоменателно честване в Русенска митрополияВъзпоменателно честване в Русенска митрополияВъзпоменателно честване в Русенска митрополияВъзпоменателно честване в Русенска митрополияВъзпоменателно честване в Русенска митрополияВъзпоменателно честване в Русенска митрополияВъзпоменателно честване в Русенска митрополияВъзпоменателно честване в Русенска митрополияВъзпоменателно честване в Русенска митрополияВъзпоменателно честване в Русенска митрополияВъзпоменателно честване в Русенска митрополияВъзпоменателно честване в Русенска митрополияВъзпоменателно честване в Русенска митрополияВъзпоменателно честване в Русенска митрополияВъзпоменателно честване в Русенска митрополияВъзпоменателно честване в Русенска митрополияВъзпоменателно честване в Русенска митрополияВъзпоменателно честване в Русенска митрополия
« предишна новинаследваща новина »