ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Награждаване на победителите в ХІV национален конкурс „Бог е любов“ в манастира „Св. св. Кирик и Юлита”

08 юни 2015 18:29, Пловдивска митрополия
Награждаване на победителите в ХІV национален конкурс

На специална церемония бяха връчени грамотите и наградите на победителите в ХІV национален конкурс „Бог е любов“. Организатори са МОН и Светият Синод на БПЦ-БП . Тази година домакин на събитието бе Пловдивска света митрополия. За тези очаквани с вълнение прояви, гостоприемно отвори врати епархийският манастир „Св. св. Кирик и Юлита“ над кв. "Горни Воден", Асеновград, за всички участници в конкурса.

Темата на ученическия конкурс беше „Любов и милосърдие“. Стотиците представени творби бяха оценявани от комисии в регионалните инспекторати в страната. Отличени бяха 27 победители от 1-ви до 12-и клас в жанровете: стихотворение, есе и разказ, както и за рисунка и приложно изкуство.

Националните победители в конкурса бяха посрещнати на 5 юни в митрополитския храм „Св. вмчца Марина”, придружавани от своите родители и учители. След като се поклониха в храма, за децата беше подготвена културна програма с екскурзовод. Така те имаха възможност да разгледат Главната улица на град Пловдив, Римския стадион, Амфитеатъра, Етнографския музей, Небет тепе, от където видяха като на длан целия Пловдив.

Децата се отправиха към епархийския манастир „Св. св. Кирик и Юлита” - там те бяха топло посрещнати. След вечерното богослужение, на което присъстваха, те бяха поканени в салона на манастира. Свещеноиконом Виктор Христев - епархийски духовен надзорник, беседва с тях и говори по темата „Бог е любов” . Участие в срещата-разговор с децата взеха гл. експерт Коста Костов от МОН и ст. експерт Михаил Казанджиев от РИО Пловдив.

На 6 юни на тържествената церемония по награждаването на участниците в националния конкурс „Бог е лююбов” присъстваха Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай, Негово Високопреосвещенство Великотърновски митрополит Григорий - ректор на ПДА „Св. св. Кирил и Методий”, Негово Преосвещенство Знеполски епископ Арсений - викарий но Пловдивския митрополит, гл. експерт в МОН Коста Костов, ст. експерт по религия в РИО Русе Росица Георгиева, ст. експерт по религия в РИО Пловдив Михаил Казанджиев, ст. експерт по религия в РИО Пазарджик. Поздравителен адрес беше поднесен от името на Ваня Кастрева - зам.министър на образованието и науката.

Високопреосвещеният Великотърновски митрополит Григорий приветства участниците от името на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и членовете на Светия Синод и лично връчи наградите на участниците.

Домакинът на събитието - Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай, поздрави всички гости и участници и подари на всички деца икона с образите на свети Кирик и Юлита за закрила и насърчение в най-великата добродетел - любовта.

С прочувствени народни песни на сцената застанаха малките певци от фолклорна формация „Надежда Хвойнева” от Асеновград, които поздравиха всички гости и наградени участници.

 

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/922-05062015g-razhodka-na-uchastnitzi-v-xiv-natzionalen-konkurs-bog-e-lyubov-2015-godina-v-gr-plovdiv-.html

 

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/923-05-06-yuni-2015g-tarzhestvena-tzeremoniya-po-nagrazhdavane-na-otlichenite-uchenitzi-ot-i-do-xii-klas-uchastnitzi-v-xiv-natzionalen-konkurs-bog-e-lyubov-2015-godina--na-tema---lyubov-i-milosardie---eparhiiski-manastir-q-sv-sv-kririk-i-yulita-q-.html

 

 

Снимки

Награждаване на победителите в ХІV национален конкурсНаграждаване на победителите в ХІV национален конкурсНаграждаване на победителите в ХІV национален конкурсНаграждаване на победителите в ХІV национален конкурсНаграждаване на победителите в ХІV национален конкурсНаграждаване на победителите в ХІV национален конкурсНаграждаване на победителите в ХІV национален конкурсНаграждаване на победителите в ХІV национален конкурсНаграждаване на победителите в ХІV национален конкурсНаграждаване на победителите в ХІV национален конкурс
« предишна новинаследваща новина »