ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Среща на деца от варненска школа по изкуствата с Варненския и Великопреславски митрополит Йоан

10 юни 2015 11:48, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Среща на децата от школата по изкуствата с Варненския и Великопреславски митрополит Йоан

В края на месец май Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Йоан посрещна в митрополитския дом голяма група деца от варненските детски градини, участващи в Школа по изкуствата "Магия 7", и родителите им. Инициатор на непринудената среща беше ръководителката г-жа Фани Леви. Предния месец децата участваха в благотворителен концерт, средствата от който отидоха за новостроящия се храм „Св. Прокопий Варненски”.

Гостите бяха впечатлени от разказа на Негово Високопреосвещенство за блаженопочиналите митрополити, чиито големи портрети са закачени в приемния кабинет. Митрополит Йоан разказа на децата и за това какво представлява митрополитският дом, какво се прави в него и изрази желание тази среща да е първата от много следващи.

Имаше и въпроси от малчуганите. Те се интересуваха от това дали митрополитът работи тук (в митрополията), дали само това е стаята му и разбира се, дали има подаръци. А такива имаше. Имаше и почерпка.

Всички бяха доволни. Много доволни. На изпращане си направиха снимки за спомен с пожелание за нови срещи!

Текст и снимки: Мария Стойкова

 

 

Снимки

Среща на децата от школата по изкуствата с Варненския и Великопреславски митрополит ЙоанСреща на децата от школата по изкуствата с Варненския и Великопреславски митрополит ЙоанСреща на децата от школата по изкуствата с Варненския и Великопреславски митрополит ЙоанСреща на децата от школата по изкуствата с Варненския и Великопреславски митрополит ЙоанСреща на децата от школата по изкуствата с Варненския и Великопреславски митрополит ЙоанСреща на децата от школата по изкуствата с Варненския и Великопреславски митрополит ЙоанСреща на децата от школата по изкуствата с Варненския и Великопреславски митрополит ЙоанСреща на децата от школата по изкуствата с Варненския и Великопреславски митрополит Йоан
« предишна новинаследваща новина »