ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

"Болен бях и Ме посетихте"

05 февруари 2010 17:29, Ловчанска митрополия
"Болен бях и Ме посетихте"

Вдъхновява ли присъствието на духовник посърналия поради немощ човек? Отговорът на този въпрос е: да. Пример са посещенията на Ловчанския митрополит Гавриил в болниците на Ловчанска епархия.

Това е създадена от него самия традиция, която той грижлива спазва. Владиката влиза във всяка болнична стая, разговаря с болните, дава им иконичка, книжка, благославя ги, опитва се да ги разведри и подсили духовно, защото Небесният Отец бди над всеки.

На 5 февруари митрополит Гавриил посети Многопрофилната болница в град Троян и Болницата за белодробни болести в същия град. Той бе придружаван от ставрофорен свещеноиконом Марин Бошков, председател на храм "Св. Параскева" гр. Троян, и свещеноиконом Кънчо Кабадийски от Ловеч.

Болните бяха приятно изненадани от вниманието, което им се оказва. На посърналите им лица се появяваше усмивка, щом владиката се появяваше на вратата.

"Оздравявайте бързо!", "Бог да ви пази!", "Скоро да се приберете в къщи!" - грижовните пожелания на митрополита наистина помагат на изпадналия в немощ човек да промени настроението си, да се подсети, че освен грижата на лекарите има и друга една вездесъща грижа, която може да промени и да въздигне човека, и която произлиза от нашия Създател.

Владиката разговаря и с персонала на болниците за трудностите и проблемите, които имат, обеща им според силите и възможностите си да им помага.

"А Царят ще им отговори и каже: истина ти казвам: доколкото сте сторили това на едного от тия Мои най-малки братя, Мене сте го сторили" /Мат. 25:40/.

 

 

Снимки

"Болен бях и Ме посетихте""Болен бях и Ме посетихте""Болен бях и Ме посетихте""Болен бях и Ме посетихте""Болен бях и Ме посетихте""Болен бях и Ме посетихте"болен бях и ме посетихтеболен бях и ме посетихтеболен бях и ме посетихтеболен бях и ме посетихтеболен бях и ме посетихтеболен бях и ме посетихтеболен бях и ме посетихтеболен бях и ме посетихтеболен бях и ме посетихте
« предишна новинаследваща новина »