ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

На 11 февруари 2010 г. Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще открие първата в България православна телевизия

08 февруари 2010 18:15, Пловдивска митрополия
Пловдивски митрополит Николай

Пловдивска православна телевизия тръгва на 11 февруари 2010 г. Програмата на новата медия ще се излъчва в интернет пространството през уебстраницата на Пловдивската св. митрополия. Стартът е в четвъртък от 9, 00 ч. със света божествена Литургия в храм „Св. Марина”. Веднага след богослужението ще започне официалното представяне на сайта www.plovdivskamitropolia.bg - от 11, 00 ч. в митрополитския салон в двора на храм „Св. Петка”.

Новата телевизия е част от дългосрочен медиен проект на Пловдивска св. митрополия за диалог на БПЦ с обществото - диалог, който митрополит Николай започна още с идването си в Пловдив преди три години.

Църковната телевизия не е обикновена телевизия. Тя ще отразява пребогатия духовен, църковен и ежедневен живот на духовенството и миряните от Пловдивска епархия. Програмата ще се излъчва на живо и под формата на записи. Продуцент на продукцията е Пловдивска св. митрополия. В екипа работят богослови, свещеници и журналисти под ръководството на Негово Високопреосвещенство митрополит Николай. Те са амбицирани да поставят творческата рамка на 24-часова православна телевизия, в реализацията на която да участват всички.

Пловдивската православна телевизия е отворена врата за всички, които търсят пътя към Църквата.

Екип на Пловдивска православна телевизия

Снимки: Харис Георгакис, Неделчо Неделчев

 

 

Снимки

Храм "Св. Марина" - Пловдив
« предишна новинаследваща новина »