ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ШЕСТ ГОДИНИ ОТ СТАРТИРАНЕТО НА ОФИЦИАЛНИЯ САЙТ НА БПЦ-БП

19 юни 2015 10:30, Българска Патриаршия
Българският патриарх Максим благославя стартирането на Официалния сайт на БПЦ

На 19 юни 2015 г. Официалният сайт на Св. Синод на Българската православна църква-Българска Патриаршия отбелязва 6 години от своето тържествено откриване.

В деня, когато Църквата отдава почит на святата личност и духовно-просветителското дело на будителя на нашия народ преп. Паисий Хилендарски, си припомняме с голяма духовна радост празника в салона на Софийска св. митрополия. Там с благословението на приснопаметния Български патриарх Максим и в присъствието на нинездравстващия Светейши Български патриарх и Софийски митрополит Неофит (тогава Русенски митрополит) и Св. Синод в пълен състав, при стечение на представители на БПЦ от цяла България, множество миряни, гости и медии, бе открита дейността на електронния официоз на светата ни Църква.

През изминалите шест години Официалният сайт се утвърди като първостепенен източник на информация за решенията на върховното управление на БПЦ-БП и за църковни събития от диоцеза на БПЦ и от целия православен свят. Често цитиран от медиите на другите Православни църкви-сестри и от светските медии, Официалният синодален сайт допринася за утвърждаването на православната мисия в съвременното общество.

Сайтът на Св. Синод се отличава с многобройните си богословски материали и подробни новини, чрез които не само се регистрират състоялите се събития, но се просвещава и проповядва. Чрез публикуването на богати фоторепортажи читателите стават съпричастни на събития, на които може да не са присъствали лично, но придобиват пълна представа и духовна полза от тях. За това нашите редактори и сътрудници заслужават специална благодарност, тъй като усилният им труд допринася за духовното възрастване на нашия народ.

Честита годишнина на редакторите, служителите, фотографите, "ДейтаМплант" ООД (техническият администратор на сайта), на многобройните ни съработници, които от все сърце изпращат своите прекрасни материали за слава Божия и духовна полза, на читателите и на цялата ни Църква.

По молитвите на преп. Паисий Хилендарски, който в тъмната робска нощ пробуди българската свяст, за да пазим мъжествено своята вяра, род и език, нека целият екип на синодалния сайт - начело с Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим - пребъдем в здраве и сила за продължаване на това богоугодно и многополезно дело!

~~~

Предлагаме ви чрез архивния ни фоторепортаж да се върнем към радостните мигове от откриването на Официалния синодален сайт, състояло се на 19 юни 2009 г.

В периода 2009-2014 г. негов ръководител бе Сливенският митрополит Йоаникий. В периода на подготовката на Патриаршеския избирателен църковен събор (зимата на 2012/2013 г.) наш ръководител бе на САЩ, Канада и Австралия митрополит Йосиф. Настоящият духовен наставник и ръководител на Официалния сайт е Неврокопски митрополит Серафим.

Текст: Десислава Панайотова, гл. редактор на Официалния сайт на БПЦ-БП
Снимки: "ДейтаМплант" ООД (1-17), Атанас Димитров (18)

 

 

Снимки

Откриване на Официалния сайт на БПЦ - 19 юни 2009 г.Сливенски митр. Йоаникий беседва с Плевенски митр. Игнатий и Пловдивски митр. НиколайОткриване на Официалния сайт на БПЦ - 19 юни 2009 г.Откриване на Официалния сайт на БПЦ - 19 юни 2009 г.Откриване на Официалния сайт на БПЦ - 19 юни 2009 г.Българският патриарх Максим благославя стартирането на Официалния сайт на БПЦБългарският патриарх Максим благославя стартирането на Официалния сайт на БПЦБългарският патриарх Максим благославя стартирането на Официалния сайт на БПЦОткриване на Официалния сайт на БПЦ - 19 юни 2009 г.Обръщение на гл. редактор Десислава Панайотова за откриването на сайтаОткриване на Официалния сайт на БПЦ - 19 юни 2009 г.Откриване на Официалния сайт на БПЦ - 19 юни 2009 г.Константин Илиев ("ДейтаМплант" ООД) представя техническия екип на сайтаМитр. Йосиф се изказва за мисията на Официалния сайт"Многая лета!"И.Георгиев, К.Илиев, К.Василев и Хр.Друмев от "ДейтаМплант" ООДНастоящият ръководител на Официалния сайт - Неврокопски митр. Серафим
« предишна новинаследваща новина »