ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейско богослужение с дяконско ръкоположение в катедралния храм на Видин

21 юни 2015 14:41, Видинска митрополия
Архиерейско богослужение с дяконско ръкоположение в катедралния храм на Видин

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, на 21 юни в катедралния храм на Видин „Св. вмчк Димитър Солунски“ бе отслужена тържествена света архиерейска Литургия и извършено дяконско ръкоположение.

Светата Литургия бе оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп в съслужение с духовници от Видин, а в първата благодатна степен - дяконска - бе възведен монах Стефан, духовен син на Величкия епископ Сионий, игумен на Троянската света обител.

Наставление и благопожелание към новия йеродякон на Видинска епархия и проповед върху евангелското четиво произнесе епископ Поликарп, който призова нововъзведения да върви достойно по пътя на свещенството и да бъде пример за вярващия и благочестив народ. Пред вярващите епископът подчерта значението от това да имаме добри и чисти помисли, според свидетелството на евангелското четиво, които са залог за истински духовен живот и единение с Бога, както и да покорят целия си живот на Господа Иисуса Христа.

След светата Литургия бе раздадена почерпка за здраве и благословение на присъстващите.

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст и снимки: архимандрит Евтимий

 

 

« предишна новинаследваща новина »