ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Тържествена вечерна служба в чест на св. Йоан Предтеча във Видин

23 юни 2015 21:15, Видинска митрополия
Тържествена вечерна служба в чест на св. Йоан Предтеча във Видин

На 23 юни, в навечерието на Рождение на св. Йоан Предтеча, в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“, гр. Видин, бе отслужена тържествена вечерна служба, оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп. Служиха също йеромонах Максим, иконом Любен, иконом Методи Ванков и йеродякон Стефан. Клиросното пение изпълни архимандрит Евтимий.

По време на вечерното богослужение бе извършено и последованието на Петохлебието, като от духовниците бяха споменати имената на вярващите за здраве и благословение.

Също така с подобаващо благолепие бе прочетен и Акатист към св. Йоан Кръстител, за благодатно измолване на Божията милост от св. Йоан Предтеча за вярващите. Акатистът бе най-вече за припомняне на неговия чист и свят живот и придобиване на пример за наше благо, спасение и единение с Бога, как да живеем и възрастваме като истински чеда на Бога.

След молението епископ Поликарп поздрави вярващите и благославяйки ги, им пожела Бог по молитвите на св. Йоан да им дава всичко, от което имат нужда за спасение и вечен живот.

Вярващите християни си взеха и от осветеното петохлебие, което бе раздадено от отец Любен, свещенослужител от Ню Йорк – САЩ, към Гръцката православна църква с предстоятел архиепископ Димитрий.

 

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст и снимки: архимандрит Евтимий

 

 

« предишна новинаследваща новина »