ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмов празник и офикия "протойерей" в гр. Варна

26 юни 2015 09:56, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Храмов празник и офикия "протойерей" в гр. Варна

На 25 юни 2015 г., когато Българската православна църква чества паметта на св. прпмчк Прокопий Варненски, в едноименния храм в гр. Варна бе отслужена празнична света Литургия от Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

По време на богослужението с офикия "протойерей" бе отличен свещеник Георги Великов - председател на църковното настоятелство.

В светата служба участие взеха свещеници от гр. Варна и епархията. Празника уважиха кметът на гр. Варна г-н Иван Портних, областният управител на област Варна г-н Стоян Пасев, представители на местната власт и Военноморските сили.

Празникът продължи с литийно шествие, предвождано от Представителния духов оркестър на Военноморските сили и водосвет за здраве и благоденствие на българския народ.

Екипът на www.mitropolia-varna.org поздравява о. Георги Великов, като му пожелава дълги години достойно служение на Господнята нива. На многая и благая лета!

 

Още снимки вижте на сайта на Варненска и Великопреславска св. Митрополия: http://mitropolia-varna.org//index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

 

 

« предишна новинаследваща новина »